Nadat u waarschijnlijk veel tijd heeft besteed aan het zoeken en solliciteren naar een nieuwe baan, heeft u net een interview in de wacht gesleept dat hopelijk het begin kan zijn van een nieuwe functie.

U beschikt over de juiste kwalificaties, de juiste ervaring en u heeft een cv dat goed is afgestemd op de vacature. U bent zo goed als klaar voor het aanstaande gesprek. U moet nog één belangrijke horde nemen voor u bij de gelukkigen hoort: in hoogsteigen persoon een goede indruk maken.

Werk daarom eerst aan deze basispunten voor u naar uw volgende interview gaat:

  1. Doe het nodige opzoekwerk en repeteer

Maak uzelf vertrouwd met de functiebeschrijving en ken uw cv uit het hoofd. Repeteer niet te veel, maar er zijn vragen die bijna zeker gesteld zullen worden. Wees voorbereid op deze klassiekers: "Waarom zouden we u willen aanwerven? of "Wat zijn uw sterke en zwakke punten?" - om er maar een paar te noemen. Probeer tijdens het gesprek aan te tonen hoe uw ervaring u geschikt maakt voor de functie.

  1. Beheers uw lichaamstaal en zorg dat u onberispelijk gekleed bent

Het eerste gesprek is die ene kans om een goede indruk te maken op de personeelsmanager. Zorg ervoor dat u weet wie u het gesprek gaat voeren zodat u uw manier van spreken indien nodig kan aanpassen. Kom op tijd, geef een welgemeende handdruk, en vergeet niet om regelmatig oogcontact te maken wanneer u praat. Probeer niet te staren.

  1. Laat uw vaardigheden spreken

Wees voorbereid op competentiegerichte vragen waarmee men zal peilen naar uw vaardigheden. Noem een aantal belangrijke projecten waarin u een actieve rol heeft gespeeld en zeg wat u precies heeft gedaan om uw doelstellingen te verwezenlijken. Achterhaal met welke problemen de personeelsmanager te maken krijgt door eerst over de sector te lezen en zeg wat u zou doen om deze problemen op te lossen.

  1. Kom zelfverzekerd en geloofwaardig over

Probeer tijdens het gesprek betrouwbaarheid uit te stralen. Het is belangrijk dat u tijdens het gesprek blijk geeft van geloofwaardigheid en niet de indruk geeft dat u te weinig overtuigd bent van hetgeen u zegt.

  1. Wees hoffelijk en blijf oogcontact houden

Doe dit met iedereen die u ontmoet, van de receptioniste tot de interviewer, maar wees niet bang om te zeggen wat u denkt wanneer men naar uw mening vraagt.

  1. Blijf enthousiast

Zorg ervoor dat u aan het einde van het gesprek goed weet wat de volgende stappen in het proces zijn. Het is belangrijk om zelfs aan het einde van een slopend gesprek enthousiast over te komen.

Populaire artikelen