Veel rekruteerders zijn zich ervan bewust dat kandidaten de waarheid op hun cv’s vaak wat oprekken. Uit onderzoek van Page Personnel blijkt dat 44% van de wervingsadviseurs dit aanvaarden als iets wat nu eenmaal gebeurt. Hiermee is België een van de meest ‘liberale’ landen van Europa wat dit betreft. Het land met de minste tolerantie voor het mooier maken van de waarheid is Italië: slechts 7% van de Italiaanse rekruteerders aanvaardt het als kandidaten ‘creatief’ met de waarheid omgaan.

“Natuurlijk moeten mensen eerlijk zijn op hun levensloop”, zegt Olivier Dufour, Executive Director van Page Personnel Brussel. “Ik zou met klem afraden om in een cv te liegen, zelfs een klein leugentje kan niet. Dat is geen goed uitgangspunt voor een gesprek. Ik begrijp echter wel dat veel adviseurs er niet zo heel veel waarde aan hechten. Zij aanvaarden dat het nu eenmaal zo is en kijken naar het totaalbeeld: een goede kandidaat bewijst zichzelf tijdens het sollicitatiegesprek toch wel. En als een kandidaat niet over de juiste vaardigheden beschikt, blijkt ook dat tijdens het proces.”

Wat van belang is op uw cv

Voor het onderzoek ‘Wat is van belang op uw cv?’ ondervroeg Page Personnel 4.245 kandidaten en 619 rekruteerders in heel Europa. In België namen 41 rekruteerders en 192 kandidaten deel aan het onderzoek. 

Hiaten in het cv

Volgens het onderzoek stelde 92% van de rekruteerders dat het geen probleem is als een kandidaat langer dan zes maanden niet heeft gewerkt. “Zolang je dit hiaat kunt verklaren, heeft vrijwel niemand er bezwaar tegen,” licht Olivier Dufour toe. “Het is tegenwoordig heel gebruikelijk dat werknemers een sabbatical nemen, bijvoorbeeld om te reizen of te studeren. Dat zijn ook waardevolle ervaringen.”

Werken in het buitenland wordt overschat

Het meest overgewaardeerde aspect van een cv is volgens de rekruteerders werkervaring in het buitenland. Bijna de helft van de kandidaten meent dat deze belangrijk is, maar rekruteerders zijn het daar niet mee eens: 76% zegt dat je je hiermee niet onderscheidt. “Het is veel belangrijker dat je tweetalig bent in zowel Nederlands als Frans, dan dat je internationale ervaring hebt. Wat werkgevers willen zien, zijn vaardigheden, niet reiservaring,” zegt Olivier Dufour.

Hoe persoonlijk is te persoonlijk?

Wat echter wel een verschil maakt is het personaliseren van je cv door je persoonlijke motivatie op te nemen. Bijna 90% van de rekruteerders vindt dit belangrijk. “Het is wel lastig; je moet het juiste evenwicht vinden,” legt Olivier Dufour uit. “Het gevaar bestaat altijd dat het uitloopt op irrelevant geklets. Ik raad mensen aan om het eenvoudig te houden en nuttige informatie te vermelden, zoals beschikbaarheid, mobiliteit en salarisverwachtingen.”

Bekijk onze laatste vacatures hier

Populaire artikelen