Uit onderzoek blijkt dat de meeste mensen gemiddeld tijdens hun leven 90.000 uur aan werk besteden. Srikumar Rao, de auteur van ‘Happiness at Work’ zegt dat de grootste hindernis voor je geluk eenvoudigweg de overtuiging is dat je een gevangene van je situatie bent en niet de macht hebt om dingen die je overkomen te veranderen.

Wij lazen dit boek, samen met ‘The Art of Happiness at Work’ van de 14e Dalai Lama en Howard C. Cutler, om jullie te helpen op weg naar meer geluk en tevredenheid in je werk. 

The Art of Happiness at Work (Riverhead, 1998, ISBN 1-57322-111-2)

Dit boek behandelt veel belangrijke aspecten van onze moderne manier van werken zoals tevredenheid, motivatie, productiviteit, de noodzaak voor evenwicht tussen verveling en uitdagingen en onderlinge afhankelijkheid.

De Dalai Lama wijst op geld als de belangrijkste motiverende factor als het om werk gaat. Hij waarschuwt echter ook: “Het probleem is [...] als de motivatie om geld te verdienen een doel op zich wordt. [...] Er is een soort onderliggende gedachte dat geld al onze problemen kan oplossen.”

In dit wijze en praktische boek toont de Dalai Lama ons hoe we ons werkende bestaan in de context van ons leven als geheel kunnen plaatsen. We moeten niet zozeer streven naar een functie die bij ons past, maar moeten ons werk natuurlijk laten voortvloeien uit wie we zijn, en wat het belangrijkste voor ons is. Hiervandaan kunnen we een pad bereiken dat ons naar een echte verrijking en een echt levensdoel leidt.

Happiness at Work (McGraw-Hill Education, 2010, ISBN-10: 0071664327)

In deze moeilijke tijden zijn er weinig mensen die volledig tevreden zijn met het huidige werkklimaat. Van directie tot senior-management lijkt iedereen tijden van grote economische en persoonlijke spanningen door te maken. De veelgeprezen professor in de bedrijfseconomie Srikumar Rao zegt dat we kunnen leren om plezier te creëren, wat er ook om ons heen gebeurt.

Rao laat zien dat het niet het negatieve dat ons overkomt is wat ons ongelukkig maakt, maar hoe we dit waarnemen. ‘Happiness at Work’ is een tot nadenken stemmend nieuw boek dat afleid van de negativiteit en je dwingt om situaties niet als ‘goed’ of 'slecht’ te kenmerken, maar om deze te zien als het resultaat van een serie acties.  Het boek geeft je verrassend simpele en nuttige manieren om van perspectief te veranderen, compleet met oefeningen om regelmatig te doen en betere gewoonten te ontwikkelen wat betreft de interpretatie van situaties.

Leer de essentiële wijsheid die nodig is voor een plezierig en succesvol leven zoals je dat zelf definieert, door meer veerkracht en een sterk innerlijk.

Lees meer over werkprivé-balans in onze adviessectie. 

 

Ben je op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Salarisonderzoek

Belangrijke inzichten over salarissen per sector en markttrends.

Ontdek meer

Populaire artikelen