Uitzendbanen zijn veel meer dan een noodoplossing. Je kunt ze gebruiken om je carrière te ontwikkelen.

Er zijn veel misverstanden over uitzendwerk. Een ervan is dat het je op een dood spoor kan brengen. In werkelijkheid is de arbeidsmarkt voor tijdelijke medewerkers diverser dan ooit te voren. Tijdelijk werk kan een fantastische manier zijn om bij te blijven binnen je branche en om waardevolle ervaring toe te voegen aan je cv.

Maar wat je reden ook is, tijdelijk werk is een stap die zeker het overwegen waard is. Je kunt namelijk inzicht opdoen over de manier waarop verschillende organisaties binnen jouw branche te werk gaan.  Dit zijn de belangrijkste redenen waarom een tijdelijke positie op de langere termijn goed kan zijn voor je carrière:

Meer kennis over het bedrijf dat je voorkeur heeft

Vooral als je pas aan het begin van je loopbaan staat, is het niet altijd gemakkelijk om een baan te vinden bij de werkgever waar je altijd al voor wilde werken.

Het is goed om te bedenken dat alle grote bedrijven tijdelijke functies bieden. En deze vormen een fantastische manier om een bedrijf van binnen uit te leren kennen. Daarnaast kun je echt kennismaken met de organisatie en de mensen waarmee je samenwerkt.

Een voet tussen de deur

Als je een vaste baan wilt hebben, is het soms zo dat werkgevers je eerder in dienst zullen nemen als zij jou kennen en jij hen.

Beginnen met een tijdelijke baan is een perfecte manier om een voet tussen de deur te krijgen. Veel werkgevers geven er de voorkeur aan om eerst een tijdelijk contract aan te bieden voordat ze een medewerker vast in dienst nemen.

Nieuwe professionele vaardigheden opdoen

Als het lastig is om een vaste baan te vinden omdat je niet genoeg relevante werkervaring hebt of je vaardigheden op meerdere gebieden wilt verbeteren, dan kan tijdelijk werk een perfecte oplossing zijn.

Wat heb je nodig om een tijdelijke functie doeltreffend te vervullen en hoe maak je optimaal gebruik van de kans die tijdelijk werk biedt? In elke functie en in elke sector moet je de volgende eigenschappen hebben

Flexibiliteit

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende eigenschap, maar erg belangrijk als je jezelf als tijdelijke kracht aanbiedt. Als tijdelijk lid van een team kunt je niet effectief werken als je niet heel snel kunt wennen aan een nieuwe omgeving, of als je alleen op vaste uren wilt werken.

Het ontwikkelen van je flexibiliteit helpt je in je hele carrière, of dat nu als tijdelijke of als vaste medewerker is.

Goed onder druk kunnen werken

Tijdelijke krachten worden vaak ingehuurd als er een deadline is of een extra hoge werkdruk die het bestaande team niet aankan.

Werken als tijdelijke kracht betekent dus dat je leert om onder druk te presteren.

Goed communiceren

Communicatievaardigheden zijn in de meeste functies belangrijk, maar juist als nieuw teamlid moet je goed kunnen communiceren en actief luisteren naar je nieuwe collega's, elke keer als je een nieuwe organisatie binnenstapt, om fouten te vermijden.

Goede overdrachtvaardigheden

Het kan voorkomen dat je contract eindigt voordat je het project waar je aan werkt af hebt. Het is belangrijk om zaken goed over te kunnen dragen aan een collega en om een strategie te hebben waarmee het werk van het team ook na je vertrek goed wordt voortgezet. Toekomstige werkgevers hechten veel waarde aan deze vaardigheid en deze geeft je een plus boven andere kandidaten.

Op zoek naar de uitzendfunctie? Bekijk hier de laatste vacatures.

Ben je op zoek naar een baan?

Vind de beste vacatures op onze website.

Solliciteer nu

Salarisonderzoek

Belangrijke inzichten over salarissen per sector en markttrends.

Ontdek meer

Populaire artikelen