Veelgestelde vragen

Op welke manier geeft deze functie mensen voldoening?

Namens onze klanten onderhandelen om voor hun vacatures de beste kandidaten te selecteren en vervolgens voor onze kandidaten het beste contract in de wacht te slepen, is een prachtige uitdaging.

Tevreden klanten en kandidaten zijn voor consultants een van de beste beloningen. We helpen mensen om hun leven te veranderen.

Is recruitment salesgeoriënteerde functie?

Ja, het gaat om business-to-business sales.

Hoe is het om te werken bij PageGroup?

Er heerst een bruisende werksfeer. De teams zijn klein en we hebben een open werkomgeving. Onze teams zijn het hart van onze organisatie. Iedereen helpt elkaar en er heerst altijd een vrolijke drukte.

Wat vinden mensen leuk aan het werk?

Er is nauwelijks iets fijners dan de euforie die je voelt als je een kandidaat weet te plaatsen en beloond wordt voor targets die je hebt gehaald. Daarnaast zijn al onze medewerkers trots om voor zo'n bekende en gewaardeerde naam als PageGroup te werken.

Welke beloning (financieel/niet-financieel) mag je bij deze functie verwachten?

Je krijgt om te starten een aantrekkelijk basissalaris met daarnaast de mogelijkheid om bonussen/provisies te ontvangen. Jouw verwezenlijkingen bepalen je carrière bij PageGroup. Het beste bewijs is dat 87% van onze directeurs intern promotie heeft gemaakt. 

Extra incentives die wij bieden zijn onder meer buitenlandse reisjes voor goed presterende medewerkers en geregeld wordt er wel een leuk teamevenement georganiseerd.

Als aanvulling op ons uitgebreide beloningspakket, bieden wij ook uitgebreide en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden.

Hoe worden mijn prestaties gemeten en hoe vaak worden zij geëvalueerd?

Ons succes is het natuurlijke gevolg van de juiste activiteiten in combinatie met het juiste gedrag. 

Bij PageGroup heeft iedereen een reeks doelen en key performance indicators die afhangen van de sector waarin zij werken. Ook voor gedrag bestaat er een kader om je te helpen bepalen wat je troeven en verbeterpunten zijn. In jaarlijkse beoordelingsgesprekken en halfjaarlijkse evaluaties krijg je de gelegenheid om onder meer je toekomstmogelijkheden te bespreken, zowel qua carrière als qua persoonlijke ontwikkeling.

Wat voor opleidingen krijg ik in de eerste maanden?

Tijdens je eerste maand bij PageGroup volg je onze startersopleiding. In de maanden daarna neem je deel aan het Business Induction-programma en onze Sales Academy. Daarnaast krijg je ook een-op-eenondersteuning van je manager, die je praktische begeleiding biedt en je op de achtergrond volgt, en neem je deel aan verschillende workshops voor recruitmentvaardigheden die in jouw specifieke vakgebied belangrijk zijn.

Hoe verloopt het selectieproces?

Je voert persoonlijke sollicitatiegesprekken met ons lokale managementteam. Verder vragen we je om onze online persoonlijkheidsbeoordeling in te vullen en onze evaluatiedag op kantoor bij te wonen. Daar maak je kennis met het team en leer je via rollenspelen en oefeningen wat de taak van een recruitment consultant precies inhoudt. Afsluitend is er een gesprek met de (Regional) Managing Director.

Wat gebeurt er na de test of het sollicitatiegesprek?

We nemen in elk geval contact met je op om je de positieve of negatieve uitslag mee te delen en je feedback over je prestaties te geven.

Waarom voor PageGroup werken?

Bij PageGroup maak je deel uit van een succesvol gevestigd bedrijf dat een leidende positie in de recruitmentsector bekleedt. Wij bieden een goede bedrijfsomgeving en bieden onze medewerkers over de hele wereld transparante kansen.